T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TOKAT / MERKEZ - HALİL RIFAT PAŞA İLKOKULU

TARİHÇE

Okul tanıtım.

 

HALİL RIFAT PAŞA İLKÖĞRETİM OKULUNUN TARİHÇESİ 

Okulumuzun yapımına 1985 yılında başlanmış ve 1988 yılında dönemin Tokat Valisi Recep YAZICIOĞLU tarafından Eğitim- Öğretime açılmıştır. Eğitim- Öğretime ilkokul olarak başlayan okulumuz 1996-1997 öğretim yılında 8 yıllık ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür. 1998-1999 öğretim yılında iki katlı ek bina yaptırılmıştır.

2012 yılında 4+4+4 sisteminin gelmesiyle birlikte Halil Rıfat Paşa İlkokulu ve Ortaokulu olarak ayrılmış, fakat aynı binada öğrenim vermektedir.


EKONOMİK DURUM 

Okulun çevresinde bulunan ailelerin çoğunluğu devlet kuruluşları ve özel sektörde çalışan işçi ve memur ve mahalle sakinlerinden oluşmaktadır. Sosyal ve ekonomik farklılıklar mevcut olmakla birlkte,  genel olarak yaşam düzeyleri normaldir. Evlerde her gün çocuğu ile ilgilenen velilerimiz bulunmaktadır. Ekonomik durumu çeşitlilik arz eden veliler de mevcuttur.

 

KÜLTÜREL DURUM

Okulumuzun bulunduğu Yeşilırmak Mahallesi yeni ve halen gelişme sürecini devam ettiren bir yapıya sahip olduğundan Tokat’ın merkez, ilçelerin ve ilçelere bağlı köylerin kültürel yapısını çarpıcı bir şekilde yansıtmaktadır. Mahallemiz Tokat’ın eğitim ve öğretim birimlerinin çoğunu içinde bulundurmaktadır. Mahallemizde İmam Hatip Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ve Anadolu Endüstri Meslek Lisesi, Ticaret ve Anadolu Ticaret Lisesi ile Vakıflara ait 300 yatak kapasiteli erkek öğrenci yurdu bulunmaktadır. 
,

 

SOSYAL DURUM

Okulumuz Yeşilırmak Mahallesinde kurulmuştur. Okulumuzun doğusunda ilimizin en büyük spor komplesi bulunmaktadır bunlar GOP stadyumu, Güreş Eğitim Merkezi, Ali Şevki EREK kapalı yüzme havuzu, Hüseyin AKBAŞ kapalı spor salonu ile İlimizin tek tenis kortu bulunmaktadır. Güneyinde 48. Piyade Er Eğitim Alayı, batısında Tokat’ımızın can damarı sanayi sitesi, Kuzeyinde ise Ülkemizin en önemli akarsularından Yeşilırmak ile çevrilidir.

 

 

 Yayın: 2012-12-31 - Güncelleme: 2013-06-25 11:44:54 - Görüntülenme: 253

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.04.2016 - Güncelleme: 21.03.2024 09:11 - Görüntülenme: 602
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
okul tanıtım,