TOKAT / MERKEZ - HALİL RIFAT PAŞA İLKOKULU

May

Okul Sporları Satranç Minikler İl Birinciliği Turnavasında Minikler B kategorosinde erkeklerde il 1. liği ve İl 4 .lüğü olmuştur Minikler B kızlar kategorisinde İl Birinciliği , Minikler A Genel kategorisinde İl 3 . sü oldular

May

Kitap, çocuğun zihinsel, duygusal, sosyal gelişimine önemli katkılar sunar. Çocuğa kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ilk amacımızdır. Ebeveynler tarafından çocuğa kitap okuması için yapılan baskı ve zorlamaya dayalı uygulamaların çocuğu sıkacağı, bunaltacağı hatta kitap okumaktan uzaklaştırabileceği bilinciyle hareket ettik. Yaptığımız etkinlikte ebeveynlerin rol-model olmasını sağlayarak, çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını hedefledik.

Nis

Geleneksel çocuk oyunları okul bahçemize çizildi.Geleneksel çocuk oyunları, çocukların fiziksel, sosyal ve bilişsel becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Örneğin, takım oyunları işbirliği ve iletişim becerilerini artırırken, zıplama, koşma gibi fiziksel oyunlar çocukların motor becerilerini geliştirir. Ayrıca, geleneksel oyunlar çocukların problem çözme ve strateji geliştirme yeteneklerini destekler. ‍️‍️

Nis

Tokat kızlar Badminton il 3.lüğü alan bireysel yarışmada il 1.liği alan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Nis

23 Nisan 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması ve Türk milletinin egemenliğini kayıtsız şartsız ilan etmesiyle büyük bir öneme sahiptir.Büyük önder Atatürk'ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir.Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanları çocuklara armağan etmiştir.Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku ile Kutlandı.

Nis

Okulumuz ingilizce öğretmenlerimizin katkısıyla ingilizce sokağı oluşturduk.

*AİLE OKULU VELİ EĞİTİMİ*

Okulda öğrenilen ve edinilen bilgi, beceri ve davranışların hem aile içinde hem de sosyal yaşam içerisinde sürdürülebilir olması; okul ortamında ve evde yapılanların tutarlı olmasına ve eşgüdüm sağlamasına bağlıdır. Bu nedenle çocukların eğitiminde önemli yapı taşlarından biri olan ailelerin eğitimi son derece önem kazanmıştır.

Bu kapsamda veliler için okullarda gerçekleştirilecek bir Aile Okulu kurs programı düzenlemektedir. Kurs konuları; aile içi iletişim, sosyal beceriler, sağlık ve beslenme, stresle başetme, akran zorbalığı, güvenli teknoloji, siber zorbalık, çatışma çözme ve psikolojik sağlamlık üzerine odaklanmaktadır. Toplamda kurs 44 saat sürmektedir.

Şbt

Okulumuza 21 Şubat Çarşamba günü yazar Birsen Ekim ÖZEN geliyor,okumanın önemi konusunda bir kazanım elde edebilmek,öğrencilerimizin yazar ile söyleşi yapabileceği, yazarın kitaplarından istifade edebileceğimiz güzel bir gün olsun

Dönem Sonu Faaliyet Haftası Akıl ve Zeka Oyunları

Oyun saati stres atmak yeni şeyler denemek ve tabii ki bolca eğlenmek için harika bir fırsat,Kimileri kart oyunlarını sever ,kimileri strateji oyunlarına bayılır.Öğrencilerimizde Akıl ve zeka oyunlarından Qbitz, Mangala, Pentago, Satranç... gibi akıl zeka etkinliklerine katılım sağladılar.

Ock

Faaliyet haftası kapsamında okulumuzda yaratıcılığın ve lezzetin buluştuğu bir kermes düzenledik.Mutfakta yeteneklerimizi gösterebileceğimiz eğlenceli bir etkinlik oldu.Öğrencilerimiz burada birlikte eğlenip yeni lezzetler keşfedebilecekleri standları gezerek paylaşım yapmayı ,yardımlaşmayı sağladılar.

Halil Rıfat Paşa İlkokulu 2023-2024 Dönem Sonu Faaliyet çizelgesi

Ock

Tokat Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin KIR ve TOGÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sn. Erdal Şenocak, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sn. Adem Şahin, Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Sn. Nail Yıldırım ve Öğretmenlik Uygulamaları Koordinatörü Dr. Öğr. Sn. Fatma Budak ve değerli öğretmenlerimiz ile Yenileme Eğitimleri ve Öğretmenlik uygulaması konularında toplantı gerçekleştirildi.

Ara

4.Sınıflarda “Kişisel Sınılar” kendini sınırlarını korumayı ve başkalarının sınırlarına saygı duymayı amaçlayan davranış kazandırma etkinlikleri Rehberlik Servisimiz tarafından yapılmıştır.